Hotelski poslovi – upoznajte se sa najpopularnijim pozicijama u hotelu

Posted on November 24, 2021

Hotelski poslovi – upoznajte se sa najpopularnijim pozicijama u hotelu

Hoteli nude iznimnu mogućnosti za razvoj karijere, zahvaljujući velikom broju hotelskih pozicija koje postoje. Kako bi pronašli najbolji posao usklađen sa svojim znanjem, sposobnostima, kvalifikacijama i preferencijama, korisno je znati koje sve pozicije postoje u hotelima.

Raznovrsnost radnih mjesta u određenom hotelu zavisi od mnogo čimbenika kao što su veličina hotela, broj zvjezdica, način poslovanja i mnogi drugi, ali najčešće pozicije koje ima skoro svaki hotel su sljedeće:

Resort direktor

Direktor resorta nadgleda rad cijelog resorta uključujući hotelski i ostali dio ponude. Odgovoran je za pružanje prijatnog iskustva gostima, marketing ponudu , angažiranje različitih privremenih izvođača, upravljanje zalihama i obavljanje raznolikih administrativnih dužnosti. Diploma iz ugostiteljstva ili hotelijerstva je uvjet za ovakvu poziciju.

Hotel direktor

Voditelj hotela je zadužen osigurati nesmetano odvijanje rada hotela. Zadovoljstvo i sigurnost gostiju su njegova glavna briga, pa je tako dužan nadgledati recepciju, održavanje, restoran, barove, te pripremu hrane kako bi gostima bila pružena usluga na visokom nivou. Hotelski direktori su spretni voditi kontrolirati više procesa istodobno i rješavati probleme; oni upravljaju osobljem i delegiraju odgovornosti. Diploma iz društvenih nauka je prednost, ali prije svega neophodno je dugogodišnje iskustvo u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

Voditelj marketinga

Voditelj marketinga hotela odgovoran je za promociju hotela potencijalnim gostima i poslovnim partnerima, što uključuje upravljanje strategijom oglašavanja i rashodima, kao i pronalaženje alternativnih načina za promociju hotela. Odjel za marketing održava profile na društvenim mrežama i kreira sadržaje za sve elektronske medije.

Voditelj hotelske prodaje

Posao voditelja prodaje hotela je zaraditi prodajom soba, dodatnih usluga ili određenih paketa gostima. Za obavljanje ovog posla neophodna je diploma iz oblasti hotelijerstva ili hotelskog i korporativnog poslovanja. Voditelji prodaje počinju na pozicijama podrške u hotelima i napreduju do posla voditelja. Trebaju biti odlični u komunikaciji, kreativno rješavati probleme i pokazati sposobnost funkcioniranja u situacijama visokog stresa

Revenue Manager

Upravljanje prihodima podrazumijeva maksimiziranje prihoda u hotelu te optimiziranje financijskih pokazatelja. To prvenstveno postižemo strateškim pristupom distribuciji, osiguravajući prodaju hotelske sobe pravom kupcu, po idealnoj cijeni, u pravo vrijeme, kroz najbolji mogući kanal.

Financijski direktor

Direktor ili voditelj računovodstva nadgleda računovodstveni odjel i njegovo osoblje. Uključuje pravilno praćenje i dokumentiranje prihoda i rashoda hotela, upravlja isplatama zaposlenih i osigurava da se svi računi i porezi plaćaju točno i na vrijeme.

Voditelj nabave

Voditelji nabave odgovaraju za kupovinu opreme i drugih artikala potrebnih hotelu za funkcioniranje. Podrazumijeva se pažljivo upravljanje zalihama, da hotel nikada ne bude u nestašici, ali i bez predugog skladištenja artikala i zauzimanja dragocjenog prostora.

Voditelj ljudskih resursa

Odjel za ljudske resurse je fokusiran na međuljudske odnose zaposlenika, a voditelj ljudskih resursa ih koordinira. Zadaća uključuje ugovaranje i legalne komponente ugovora, rješavanje sporova u vezi s zapošljavanjem, razvoj i implementaciju inicijativa za ljudske resurse, sudjelovanje u sastancima, kreiranje politika o kodeksu ponašanja osoblja te pomoći zaposlenima započeti karijeru u ugostiteljstvu.

Odjel Hrane i Pića (F&B (Food & Beverage)

Kao što samo ime govori, odjel hrane i pića u hotelu fokusiran je na pružanje usluge hrane i piće gostima tijekom njihovog boravka. Djelatnost se odvija u restoranima i hotelskim barovima, ali uključuje i poslugu u sobama.

Voditelj restorana/ Voditelj bara

Voditelj restorana i voditelj bara imaj važnu ulogu u restoranu i hotelskim barovima i to su često najvažnije pozicije u hotelu. Posao uključuje upravljanje svim elementima poslovanja restorana i bara, od kvalitete hrane, financijskog učinka, preko dopunjavanja zaliha do zapošljavanja i obuke osoblja .

Konobari

U hotelskom restoranu i baru konobari su odgovorni za komunikaciju i brigu o gostima. Posao uključuje komunikaciju s gostima o tome što žele jesti i piti, donošenje naručenih obroka, naplaćivanje te dostupnost gostima za sve potrebe koje mogu imati tijekom posjete restoranu hotela.

Voditelj kuhinje

Voditelj kuhinje je odgovoran za nadgledanje rada kuhinje i praćenje učinkovitosti. Dužnost uključuje zapošljavanje i otpuštanje kuhinjskog osoblja, naručivanje kuhinjske opreme, nabavku hrane, održavanje higijenskih standarda, nadgledanje pripreme hrane i neophodnu obuku osoblja.

Kuhinjsko osoblje

Zaposleni u kuhinji često imaju jednu od najraznovrsnijih pozicija u hotelu, s odgovornostima koje u velikoj mjeri ovise o veličini hotela i organizaciji restorana. Tipične aktivnosti uključuju osnovnu pripremu hrane, čišćenje kuhinje, pranje pribora za jelo i posuđa, postavljanje stolova i pomoć kuharima u raznim zadaćama.

Glavni kuhar

Glavni kuhar je najviša hotelska pozicija u pripremi hrane. Obično je odgovoran za kreiranje i održavanje menija restorana dok vodi tim kuhara i pomoćnog osoblja. U nekim slučajevima glavni kuhar može biti odgovoran za financijsko planiranje, umjesto šefa kuhinje.

Room Service

Ove hotelske pozicije imaju tendenciju povezivanja s osobljem kuhinje i restorana, ali osnovna zadaća je pružanje usluga gostima u njihovim sobama. To može značiti telefonski razgovor s gostima, primanje narudžbi za poslugu u sobi, prosljeđivanje u restoran, a zatim serviranje hrane i pića gostima.

Concierge

Uloga hotelskog concierge-a je jedan od ugostiteljskih poslova koji se obično povezuje s primanjem više klase gostiju. Sam posao podrazumijeva obavljanje raznih zadataka u ime gostiju. Na primjer, gost može zahtijevati prijevoz, karte za zabavu ili stol u restoranu, što će concierge u njegovo ime obaviti. Pozicija zahtjeva poznavanje kompletne hotelske ponude, lokalnih mogućnosti i mentaliteta gostiju te poznavanje vise jezika.

Portiri

Portiri hotela su odgovorni za odvođenje gostiju u njihove sobe, transport njihovog prtljaga na različite katove i provjeru da li su sobe prihvatljive. Međutim, ovo je hotelska pozicija koja zahtjeva zaokruženo poznavanje hotelskih operacija, jer gosti često postavljaju pitanja i traže savjet.

Zaposleni na recepciji

Osoblje recepcije je odgovorno za niz različitih aspekata korisničke usluge, uključujući doček gostiju, pomoć pri prijavi, naplatu i odgovaranje na upite. Pored toga, zaposleni na recepciji će surađivati s osobljem za poslugu u sobama, baviti se pritužbama i upravljati ključevima za goste ili karticama za ključeve.

Voditelj recepcije

Voditelj recepcije je odgovoran za nadzor rada recepcije. To može značiti obavljanje zadataka na recepciji, nadgledanje zaposlenih i obuka. Ključni dio posla uključuje upravljanje radom osoblja, i financijsku odgovornost.

Održavanje i čišć́enje

Odjel za održavanje i čišćenje pokriva sve hotelske pozicije u kojima su ove usluge potrebne.

Voditelj domać́instva

Voditelj domaćinstva je odgovoran za koordinaciju osoblja i osiguravanje sve opreme potrebne za obavljanje posla. To znači upravljanje zalihama i nadgledanje osoblja za čišćenje. Povrh ovoga, posao također uključuje zapošljavanje, otpuštanje, obuku osoblja i upravljanje financijama odjela.

Zaposleni u domaćinstvu (sobarice)

Osnovni posao sobarica je održavanje čistoće, ne samo zajedničkih prostorija hotela, već i soba za goste. Uobičajene obaveze uključuju čišćenje soba za goste, priprema sobe prije dolaska novih gostiju, čišćenje toaleta i sanitaciju prostora , predaju posteljine na pranje te usluge kemijskog čišćenja pranja i peglanja za goste.

Noćni revizor

Noćni revizor radi kao uposlenik na recepciji i kao računovođa u hotelu tijekom kasne noćne smjene. Revidira sve financijske transakcije od proteklog dana i pomažu gostima u noćnim potrebama kao što su prijave, zakazivanje poziva za buđenje i rješavanje žalbi. Poslodavci obično preferiraju kandidate s iskustvom u računovodstvu i ugostiteljstvu.

IT menadžer

Voditelj automatske obrade podataka ili IT Manager odgovara za upravljanje hotelskim IT sistemima, mrežama i procesima. Odgovornost ovdje može varirati od osiguravanja operativnog sistema rezervacija, do upravljanja i optimizacije cyber-sigurnosti hotela i održavanja standarda zaštite podataka.

Ukoliko vaše kompetencije odgovaraju nekoj od ovih pozicija, a razmišljate o novom zaposlenju ili promjeni posla, prijavite se i posjetite sajam zapošljavanja Hotel Job Fair, gdje vas čekaju predstavnici mnogih hotela iz zemlje i regije.

Na sajmu zapošljavanja imaćete priliku da:

– Posjetite štandove najvažnijih i najmoćnijih hotela.

– Čujete priče najmoćnijih sudionika u industriji

– Predate svoj CV i pronađete posao.